Skip to main content

Nachtschaden

De nachtschade familie bestaat uit paprika’s, aardappels, aubergine en tomaten. Het komt in veel voedingsmiddelen, maar ook in medicijnen voor.

Nachtschade

Aardappels, uitgezonderd de zoete aardappels.
Aardappels komen voor in: chips en vergelijkbare snacks. Veel bewerkte en diepvriesproducten. Bepaalde broodsoorten, biscuits, cake en andere bakkersproducten. Babyvoeding en goedkope yoghurtsoorten. Veel gedroogde en ingeblikte soepen.

Aubergine.
Tomaten
Tomaten komen voor in: tomatensap, -soep en -sauzen. Bloody Mary. Saladedressings, vleessauzen. Veel Italiaanse voedings-middelen, bonen in tomatensaus, babyvoedsel.

Tabak (inclusief alle tabaksoorten – pijp, sigaar, sigaretten: actief en passief roken)
Paprika.
Chili-pepers (inclusief pimento, chili, tabasco, cayenne maar niet zwarte of witte peper)
Pepers (paprika’s: groen, geel, wit)
Chili-pepers en/of paprika komt voor in: zoetzuur, kruidenmengsels, saladedressings, mayonaise. Kant en klare gerechten met kip, krab, gerookte makreel en haring. Sommige Italiaanse producten. Rose gekleurde kazen. Verpakte noten. Vitamine C tabletten, hoestdranken en pijnstillers.

Bepaalde medicijnen (inclusief alle medicijnen die atropine, belladonna en scopolamine bevatten – komen voor in sommige slaapmiddelen).