De nachtschade familie bestaat uit paprika’s, aardappels, aubergine en tomaten. Het komt in veel voedingsmiddelen, maar ook in medicijnen voor.
Nachtschade
Aardappels, uitgezonderd de zoete aardappels.
Aardappels komen voor in: chips en vergelijkbare snacks. Veel bewerkte en diepvriesproducten. Bepaalde broodsoorten, biscuits, cake en andere bakkersproducten. Babyvoeding en goedkope yoghurtsoorten. Veel gedroogde en ingeblikte soepen.
Aubergine.
Tomaten
Tomaten komen voor in: tomatensap, -soep en -sauzen. Bloody Mary. Saladedressings, vleessauzen. Veel Italiaanse voedings-middelen, bonen in tomatensaus, babyvoedsel.
Tabak (inclusief alle tabaksoorten – pijp, sigaar, sigaretten: actief en passief roken)
Paprika.
Chili-pepers (inclusief pimento, chili, tabasco, cayenne maar niet zwarte of witte peper)
Pepers (paprika’s: groen, geel, wit)
Chili-pepers en/of paprika komt voor in: zoetzuur, kruidenmengsels, saladedressings, mayonaise. Kant en klare gerechten met kip, krab, gerookte makreel en haring. Sommige Italiaanse producten. Rose gekleurde kazen. Verpakte noten. Vitamine C tabletten, hoestdranken en pijnstillers.
Bepaalde medicijnen (inclusief alle medicijnen die atropine, belladonna en scopolamine bevatten – komen voor in sommige slaapmiddelen).